Romanus & Selling, 2023-12-19

Vårens böcker 2024 från Romanus & Selling

Vårens utgivning från Romanus & Selling bjuder bl a på första delen i nya spänningsserien Varbergsfallen, en historisk roman av vinnaren till Årets bok 2022 och två drabbande berättelser baserade på verkliga händelser om att förlora sig själv i längtan efter mening och tillhörighet.

Förtjänst och skicklighet av Monica Nebelius Lüning

Ett synnerligen brutalt överfallsmord skakar Varberg. En välkänd man ur stadens övre skikt har körts över inte en utan flera gånger tidigt i gryningen utanför Lilla Träslövs finbageri. Gabriella, polis, leder utredningen som tidigt pekar i en bestämd riktning. Till sin hjälp får hon Ingrid, ny domare vid tingsrätten, som återvänt till Varberg efter en några svåra år i en våldsam relation. De finner snabbt varandra i arbetet med att förhöra misstänkta och nysta i den avlidnes mörka familjehistoria. Plötsligt delar de sådant med varandra som de inte har berättat för någon, sådant som händer nästan alla, feghet som får avgörande konsekvenser men också sådant som gör dem till hjältar.

Monica Nebelius Lüning debuterar med spänningsromanen Förtjänst och skicklighet, den första delen i serien Varbergsfallen.

Foto: Peter Kroon

Monica Nebelius Lüning, uppvuxen i Varberg, har sedan mitten av 1990-talet arbetat inom rättsväsendet som bland annat domare och rättschef inom Polismyndigheten.

Utkommer 2024-03-20

Mediakontakt: Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Tigerkakshjärta av Lina Nordquist

Året är 1935, vintern är iskall i Brynäs och den unga Benedikte har inte längre något val; skafferiet gapar tomt, vräkningsbeskedet ligger på bordet och hennes små pojkar håller på att tyna bort. 2023 minns Eder vad hans mor tvingades göra för att rädda honom själv och lillebror Tom. Han minns också miraklet: morfars stuga i Rengsjö, värmen och rotmos med smör. Han minns hur allt föll samman igen, hur sanningen om det förflutna kom i kapp och ödelade. Och så minns han kärleken.

Tigerkakshjärta är en historisk roman om svek, kärlek och mod i en stuga vid foten av Hälsinglands blånande berg.

Foto: Linda Broström

Lina Nordquist är docent i fysiologi och diabetesforskare, men tjänstgör för närvarande som riksdagsledamot. Hon är uppvuxen i Hälsingland och bor idag i Uppsala. Tigerkakshjärta är hennes tredje roman efter Livet innan du dör och Dit du går, följer jag som utsågs till Årets bok 2022.

Utkommer 2024-03-26

Mediakontakt: Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Törstdöden av Pernilla Ericson 

Stämningen i Nynäshamn är spänd, det råder svår torka, böndernas skördar dör och livsmedelspriserna rusar i höjden. Utredarna antar att paret Västlund och deras sexåriga dotter Maja har dött. Men plötsligt säger sig någon ha kidnappat Maja. Om inte kraven uppfylls ska flickan förvägras vatten — och klockan tickar.

Törstdöden är en tät thriller om en brutal förövare som agerar under radarn när samhället lamslås av obarmhärtig torka.

Foto: Stefan Tell

Pernilla Ericson är journalist och deckarförfattare. Hon debuterade 2016 med den första boken i Erla-serien. Törstdöden är tredje boken i serien om Lilly Hed efter Släcka liv (2021) och 300 grader (2020).

Utkommer 2024-03-27

Mediakontakt: Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Sitt ner, primitiva människa av Johan Ehn

Efter ett stormigt förhållande ger sig Christian djupare in i den andliga rörelsen Sann Gnosis. Men den självklara gemenskap han hittills känt visar sig nu vara villkorad. Homosexualitet är inte förenligt med läran. Han ställs inför ett ultimatum och skickas till det storslaget vackra Lake District i norra England för att försöka komma underfund med vem han vill vara. I stället träffar han någon som vänder upp och ner på allt. Har han styrkan att stå emot de våldsamma krafter som vill omvända honom?

Sitt ner, primitiva människa är en berättelse baserad på verkliga händelser om att förlora sig själv i längtan efter mening och tillhörighet.

Foto: Stefan Tell

Johan Ehn, född 1967, är verksam som författare, skådespelare, regissör och dramatiker. Han debuterade som författare med ungdomsromanen Down Under 2017. Två år senare utkom Hästpojkarna som tilldelades 2020 års Nils Holgersson-plaketten och nominerades till Nordiska Rådets barn- och ungdomslitteraturpris samma år. 2021 utkom Inte död än, hans första roman för vuxna.

Utkommer 2024-04-10

Mediakontakt: Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

En stare i fickan av Ewa Fröling 

Varför hamnar vi i destruktiva förhållanden? Finns det mönster? Och vad utmärker kärleken som också alltid finns, vid sidan av mörkret? I En stare i fickan utforskar Ewa Fröling frågorna som många delar med henne; vad som får oss att överträda våra gränser och vem man blir av det.

Med En stare i fickan fullbordar hon sin lyriska självbiografiska trilogi skriven på det kraftfulla och drabbande språk, präglat av såväl humor som svärta, som har blivit henne alldeles egna.

Foto: Malin Nerby

Ewa Fröling, skådespelare, debuterade som författare med Moder Liv 2021. 2022 utkom Att störa ett väsen och med En stare i fickan avslutar hon trilogin där hon gjort nedslag i några perioder i sitt liv.

Utkommer 2024-04-24

Mediakontakt: Schyttberg PR, jenny@schyttberg.se

Framtidens hjärta av Malin Hasselblad

Det är 1915 och den ryska revolutionen står för dörren när den gudabenådade unge poeten Vladimir Majakovskij stormar in i paret Lili och Osip Briks liv. De är ett legendariskt par; intellektuella, konstnärliga och inflytelserika. Osip blir Majakovskijs förläggare och Lili hans musa. Hon är en kvinna vars tjuskraft inte lämnar någon oberörd, med hundratals älskare är hon rödglödgat säker på att hon ska få leva efter eget huvud.

Framtidens hjärta utspelar sig under en kulturell guldålder och våldsam brytningstid och är en roman om vad frihet och lust egentligen kan innebära. Och om vad som händer när man, i frihetens namn, börjar skada andra, och sig själv.

Foto: Linda Broström

Malin Hasselblad, född 1987, bor i Stockholm och arbetar med kommunikation i försvarsindustrin. Sedan tonåren har hon varit fascinerad av den ryske poeten Vladimir Majakovskij och hans kärlek till Lili Brik. I debutromanen Framtidens hjärta är det Lilis röst vi hör, om kärleken och viljan att leva fritt i ett Ryssland i revolutionärt kaos.

Utkommer 2024-04-25 

Mediakontakt: Marie Birde, marie.birde@kultpr.se