Skriver du?

Manushantering

Skicka in ditt manus med följebrev via vårt digitala manussystem

Vi söker skönlitteratur för vuxna av alla de slag, samt fackböcker med feministisk inriktning. Det senare kan vara såväl memoarer, biografier av kända eller okända kvinnor, debattböcker, reportage, kvinnohälsa m.m. Vi tar helst emot fullständiga manus, det underlättar vår bedömning. Använd gärna PDF-format (men Word går också bra). Bifoga ett följebrev på max en sida som introduktion. Vi strävar efter att återkomma med besked inom två månader. Välkommen med ditt manus!

Skicka in manus

Bra att veta

Romanus & Selling är ett förlag med fokus på skönlitteratur för vuxna. Vi tar helst emot fullständiga manus (det underlättar vår bedömning).

  • Använd gärna PDF-format (men Word går också bra).
  • Bifoga gärna ett följebrev på max en sida som introduktion.
  • Vi strävar efter att återkomma med besked efter cirka två månader.

Du skickar ditt manus och följebrev via vårt digitala system. När manuset registrerats läses det och diskuteras sedan på ett manusmöte. Den stora mängden av manus gör att vi bara undantagsvis kan ge personliga kommentarer. Om du är intresserad av ett mer detaljerat utlåtande föreslår vi att du vänder dig till Författarcentrum. De har lektörer som mot en avgift läser och bedömer din text.

Bra att veta