Om förlaget

Verksamhet

Välkommen till Romanus & Selling

Förlaget startades 2019 av Susanna Romanus & Åsa Selling, inom Bonnierförlagen. Med många år inom förläggaryrket på flera olika förlag har vi stor kunskap om litteratur, branschen och bokutgivning. 2017 grundade vi det helt digitala förlaget Bonnier Bookery som också gett oss värdefull erfarenhet och djup kunskap om dagens snabbt föränderliga marknad inom digital läsning och lyssning. Till skillnad från Bonnier Bookery, som vi fortsätter driva parallellt, kommer systerförlaget Romanus & Selling även att ge ut böcker i fysiskt format.

Få förlagshus i världen bär namn efter sina kvinnliga grundare. Att döpa förlaget till Romanus & Selling visar vårt personliga engagemang i utgivningen. Vi känner igen och värdesätter det skickliga skrivhantverket. Vår uppgift är att göra bra texter ännu bättre samt skapa vägar från författaren till publiken.

Som en del av Bonnierförlagen kan vi dra alla fördelar av det stora förlagshuset men värnar det personliga mötet och den lilla organisationen. Hos oss känner sig varje författare utvald.

Vad gör vi?

Vi väljer varje titel med passion och stor omsorg. Vår ambition är att ha en utgivning som sticker ut och som erbjuder läsarna både nya och etablerade röster. Vi är öppna för olika uttryck och former, men vare sig det är en skönlitterär bok eller en facktext så tar vi oss an den med samma energi och samma fokus på kvalitet i alla led. Vi lanserar varje författare med stor hängivenhet.

Romanus & Selling ger ut svensk skönlitteratur, både litterära verk och spänning/thrillers, samt fackböcker med feministisk inriktning.

Vad söker vi?

Både debutanter och etablerade författare är välkomna till oss. Tycker du om tanken att känna alla på förlaget, det personliga kombinerat med lång förläggarerfarenhet och passion för litteratur och kultur så kommer du att trivas på Romanus & Selling. Vi vill ge ut de vassaste berättelserna oavsett om det är böcker av mer litterär art, bred spänning, eller spetsig feministisk facklitteratur.

Vilka är vi

Susanna Romanus

Jag har arbetat på flera olika bokförlag i många år. Våren 2017 lämnade jag rollen som publicistisk chef på Norstedts och det traditionella förlagslivet för att tillsammans med Åsa Selling starta det digitala förlaget Bonnier Bookery.

Jag älskar mitt arbete som förläggare och är något av en kulturslukare, som utöver böcker tycker om såväl modern dans som tv-serier och På spåret. Att träffa folk tycker jag mycket om, men också att vara ute på landet och tiga en hel dag. Jag lever i en bonusfamilj med man och vuxna söner. Att starta Romanus & Selling är något av det mest spännande jag har gjort.

susanna@romanusochselling.se

Telefon 070-681 24 33

Susanna Romanus

Åsa Selling

Jag har jobbat som förlagschef och förläggare på Wahlström & Widstrand, och dessförinnan som förläggare på Albert Bonniers Förlag. I min drömvärld sitter jag ostörd i läsfåtöljen veckor i sträck men i verkligheten fixar jag inte en dag utan mänsklig kontakt. Den slarviga delen av min personlighet får utlopp i ett patetiskt antal svarta kjolar och en proppfull bokhylla som aldrig hade varit alfabetiskt ordnad om det inte varit för min man. Att lyssna på, titta på och läsa goda berättelser överskuggar allt och just nu är jag lycklig över att få bygga upp ett helt nytt förlag.

asa@romanusochselling.se

Telefon 070-303 65 03

Åsa Selling

Jesper Ims

Jag har arbetat som redaktör och projektledare på en rad mindre förlag, både inom och utanför Bonnierförlagen. Bland annat har jag varit med på Bonnier Bookery nästan sen starten. Dessutom har jag jobbat med stora digitaliseringsprojekt och marknadsföring av digitala böcker.

Det bästa med mitt jobb är att hela tiden får kasta sig in i nya textvärldar och att få hjälpa författare att göra redan fantastiska böcker ännu bättre. Jag gillar matlagning, street-art, punk, popkulturestetik, D.I.Y. och långa uppradningar. Jag älskar musik, bakelser och stora berättelser. Ibland gör jag hundöron.

jesper@romanusochselling.se

Telefon 076 526 1156

Jesper Ims

Team Romanus & Selling

Med vår försäljningsansvariga Emelie Hollbox och marknadsförare Lina Rönning bildar vi ett litet team som är kärnan i Romanus & Selling. Tillsammans med Bonnierförlagens starka säljorganisation, produktionsavdelning, ekonomi- och avtalsavdelning erbjuder vi det bästa av två världar.

 

 

 

 

 

Marknadsansvarig Lina Rönning

Marknadsförare och projektledare med bakgrund i musik-, film- och mediabranschen. De senaste 10 åren har jag tillbringat som frilanskonsult i bokbranschen där jag vid sidan av projektledare för boklanseringar, varit med och startat ett bokmagasin och en deckarfestival. Är nördigt intresserad av historia och gamla byggnader. Blev besatt av Ester Blenda Nordström efter att ha läst Ett jävla solsken. Om jag fick en önskan: Skulle jag resa tillbaka i tiden. Anser att: En fest utan dans inte är en fest. Klarar mig inte utan: Min cykel.

lina.ronning@bonnierforlagen.se • 070 448 7058

 Marknadsansvarig Lina Rönning

Försäljningsansvarig Emelie Hollbox

emelie.hollbox@bonnierforlagen.se • 08 696 8683

Försäljningsansvarig Emelie Hollbox