Romanus & Selling, 2023-03-10

Här är sommarens böcker 2023 från Romanus & Selling

Ljuset är på väg tillbaka och sommaren är i sikte. I Romanus & Sellings utgivning reser vi bland annat till Öland, Göteborg och Indien. Och i Stockholms skärgård bjuds vi på både svenska småkakor och psykologisk spänning. Ett potpurri av feelgood, deckare och humor.

Hannas kaffestuga av Kristina Ahlström

När Hanna får sin farmor Majas anteckningsböcker fulla av underbara smaker blir hennes dröm komplett. Kaffestugan i skärgården ska bli verklighet – nu ska hon föra den svenska kaktraditionen vidare!

Men alla i familjen är inte lika entusiastiska. Erik tycker det stjäl tid från deras nyvunna kärlek. Sonen Carl vill hellre att hon fortsätter satsa på cafét Hannas Sweet Deli. Dessutom måste hon hitta ett boende för sin pappa som drabbats av demens.

Hur ska Hanna få tid att förverkliga sin vision? Hur mycket hon än älskar sin stora familj vägrar hon släppa sin idé. Ett gäng baksugna äldre damer ger henne skjutsen som hon behöver och den storslagna öppningen närmar sig. Tänk vad hennes farmor hade varit stolt. Men har hon det som krävs?

Hannas kaffestuga, den andra romanen om Hanna Dahlman, är en hyllning till de svenska kakorna. Feelgood full av värme och inte minst härliga recept.

Foto: Malin Enestubbe

Kristina Ahlström debuterade som författare med Hannas Sweet Deli (2022). Det var starten på feelgoodserien om Hanna Dahlman som både läsare och lyssnare har tagit till sin hjärtan.

Utgivning 2023-05-24

Läs mer om Hannas kaffestuga

Mediekontakt:

Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Darrgräset av Johanna Mo

Hanna Dunckers goda vän Ingrid hittar ungdomskärleken Vidar död. Det finns tecken som pekar mot mord. Hanna och kollegerna på Kalmarpolisen förhör besvärliga grannar och med Ingrids hjälp nystar de i Vidars brokiga förflutna.

Men spelplanen ändras när Ingrid akut insjuknar och Hannas förmåga att hålla huvudet kallt sätts på prov. Hannas bror Kristoffer har återvänt till Öland för rättegången som kanske kan rentvå deras pappa.

Med sitt ångestfyllda bagage invaderar han Hanna och Isaks sköra samboskap. Ska sanningen komma fram om vad som egentligen hände för 17 år sedan, när Hannas pappa dömdes för mord?

Foto: Sofia Eckerblad

Johanna Mos böcker om att leva i skuggan av brott har som vanligt karaktärernas själsliv och utveckling i fokus. Darrgräset är fjärde delen i succéserien ”Ölandsbrotten” – ett vinnande spänningsrecept i det karga sommarparadiset.

Utgivning 2023-06-14

Läs mer om Darrgräset

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Röd augustimåne av Rebecka Edgren Aldén

Sjöräddarna Annika och Simon finner en död kvinna i vattenbrynet på en stenstrand långt ute på Värmdö. Det ser ut som en olycka, men när kvinnans dotter dyker upp visar det sig att mamman har ringt bara några timmar tidigare och avslöjat en fruktansvärd sanning.

Charlotte och Fredrik har under en längre tid haft det kämpigt i äktenskapet och sin familj, framför allt med den yngsta sonen Hampus som inte mått bra. Nu ska de ge sig ut och segla de sista dagarna på semestern, bara de två, för att om möjligt hitta tillbaka till varandra. Men segelturen blir inte vad de tänkt sig när de möter sitt kompisgäng från förr och väl bevarade mörka hemligheter kommer upp till ytan. Snart ifrågasätter de hela sin relation och sitt eget förflutna.

Foto: Linda Broström

I Röd augustimåne fortsätter Rebecka Edgren Aldén sin psykologiska spänningsserie “Sjöräddarna” som fick en flygande start med Svarta segel, som utsågs av Lotta Olsson i DN till en av 2022 års bästa deckare.

Utgivning 2023-06-21

Läs mer om Röd augustimåne

Mediekontakt:

Vilhelm Hanzén, vilhelm@gulpr.se

Dalai Larsson av Ola Norén och Roland Ulvselius

När Anders och Hanna får barn vänds livet upp och ner. Deras son föds i exakt samma sekund som Dalai Lama dör. Traditionellt har man letat efter en ny Lama i Nepal, Tibet och Norra Indien. Men modern teknik har hittat fyra barn världen över som alla kan vara möjliga kandidater. Men vem av de fyra är det?

Medan Anders och Hanna försöker få amning och blöjbyten att fungera riktas nu världens ögon mot dem. Sveriges regering lägger stora resurser på att hjälpa till, men vill i själv verket bara sälja Jas-plan till indierna. Den lilla familjen åker till Indien för att genomgå en serie prövningar. Allt för att se om deras son verkligen är den nya Laman.

Dalai Larsson är en hejdlös berättelse full av värme och humor av romandebuterande författarparet Ola Norén och Roland Ulvselius.

Foto: Linda Broström

De senaste 20 åren har Ola och Roland arbetat som manusförfattare för stora humor/komedi-produktioner inom tv, bl a Parlamentet, Robins, Kvarteret Skatan, Roast på Berns och Kontoret. De har också jobbat med långfilm, samt skrivit manus till 2023 års Julkalender i SVT. Själva säger de att de har enormt roligt när de jobbar tillsammans – vilket lyser igenom i deras debutroman Dalai Larsson.

Utgivning 2023-07-05

Läs mer om Dalai Larsson

Mediekontakt:

Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Tre är en för mycket av Christina Larsson

Max och Louise befinner sig fortfarande på flykt och återhämtar sig djupt inne i de småländska skogarna. Det finns ett högt pris på deras huvuden. Anklagade för mord på den korrupte polischefen Cato Wilhelmssons hustru har de både polisen och Göteborgs kriminella nätverk efter sig. Vem ska de alliera sig med?

Den som vågar hjälpa dem kan drabbas hårt ifall Max och Louise skulle lyckas ta sig tillbaka Göteborg för den slutgiltiga uppgörelsen. Men Cato Wilhelmsson måste stoppas till varje pris. Ska Max och Louise äntligen få sin rättmätiga hämnd?

Foto: Jeffery Richt

Tre är en för mycket är den tredje boken i Christina Larssons thrillersuccé Agenturen – en spänningsserie i ett rafflande tempo. Christina Larsson har skrivit både spänning och feelgood och hennes böcker har sålt i över 1 miljon exemplar.

Utgivning 2023-07-20

Läs mer om Tre är en för mycket

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se