Romanus & Selling, 2021-10-07

Foto: Stefan Tell, Karin Alfredsson

Vinterns läsning från Romanus & Selling

Romanus & Sellings vinterlista bjuder på en ny deckarserie bland mystiska antikviteter i ett anrikt auktionshus, mord i ett totalt nedsläckt Sverige efter brutala höststormar, och nakna, ärliga berättelser om kvinnors sexuella upplevelser. Blir du nyfiken?

Här är vinterns böcker:

Den svarta dolken av Veronica Sjöstrand

Utkommer 2021-12-21

Stella Rodin, motvillig arvtagerska till anrika Rodins auktionshus, tvingas överge Edinburgh och sitt jobb som expert på konstförfalskningar för att återvända till familjehemmet i Stockholm. Hennes pappa ligger i koma, auktionshuset är i kaos och Stella är den enda som kan återupprätta dess forna glans. Samtidigt skakas Stockholm av rasistiska mord utförda med SS-dolkar. När Stella upptäcker att hennes far handlat med nazistiska föremål inser hon förskräckt att familjen kan ha kopplingar till morden. Jakten på sanningen leder henne ut på farlig mark bakom överklassens polerade fasader.

Veronica Sjöstrand är författare och hedersledamot av Svenska Deckarakademin. 2008 debuterade hon med Änglalik, första delen i serien om gärningsmannaprofileraren Althea Molin, som följdes av ytterligare fyra delar. Veronica Sjöstrand har varit nominerad till årets bästa svenska deckare (2009) och 2020 nominerades hon till Årets deckarförfattare av streamingtjänsten Bookbeat. Den svarta dolken är första delen i Veronica Sjöstrands nya serie om Stella Rodin,om Stella Rodin, en av världens främsta konstexperter med en faiblesse för vintageklänningar, varm vänskap och svårlösta mysterier.

Mediekontakt:

Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Släcka liv av Pernilla Ericson

2022-01-12

Ett olöst mord skakar den norrländska byn Skageby och polisutredare Lilly Hed och kriminalinspektör Liv Kaspi kallas in. En extrem höststorm drar in över Sverige och slår ut all el. Det går inte att slå larm, inte att ringa efter hjälp, det går inte ens att tända en lampa. Mördaren har trumf på hand. Översvämningar efter skyfall och nedfallna träd drabbar lilla Skageby hårt. All kontakt med omvärlden bryts och dolt i mörkret sker ytterligare ett mord. Skräcken sprider sig i det lilla samhället.I seriens första del  300 grader etablerades stjärnpolisen Lilly Hed, och i Släcka liv, ingår hon och kollegan Liv Kaspi (från Pernilla Ericsons tidigare serie om Erla-gruppen), i operation spjutspets, en satsning på till synes olösliga fall.

Pernilla Ericson är journalist, och debuterade som deckarförfattare 2016. Boken 300 grader, första delen i serien om polisutredare Lilly Hed, utkom 2020 och hyllades av både läsare och kritiker.

Mediekontakt:

Vilhelm Hanzén, vilhelm@gulpr.se

Naket – det mest intima av Åsa Kalmér

2022-01-19

Har jag ett bra sexliv? Är det jag fantiserar om normalt? Älskar alla oralsex och analsex? Finns det något jag har missat? I Naket – det mest intima får vi reda på vad som sker i sängen, bakom lyckta dörrar och i tankarna; det vi aldrig delar ens med våra närmaste. Hur ser våra sexuella fantasier och sexliv ut efter en handfull relationer och separationer? Boken är sprungen ur samtal med kvinnor med vitt skilda erfarenheter, bakgrund och sexuell läggning som delar tankar och känslor om kärleken, kroppen och döden.

Åsa Kalmér är regissör, skådespelare, manusförfattare och scenograf. Med Naket – det mest intima debuterar Åsa Kalmér som författare, när hon låter individer träda fram. Modigt och ödmjukt berättar de om det mest intima, blottlägger det vackra, utmanande och lustfyllda – avslöjanden du inte anade att du själv känner igen.

Mediekontakt:

Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se