Romanus & Selling, 2020-09-18

Vinterns böcker 2020 på Romanus & Selling

Romanus & Selling presenterar tre kommande böcker som rymmer inte mindre än två Augustpris-vinnande författare, och en fackbok fylld med handfasta tips på hur man som kvinna tar kontroll över sin ekonomi och skapar balans i livet. Allt man kan önska av vinterns läsning.

Bärarna

I romanen Bärarna möter vi paret Nikki och Simone i en värld där en smitta har härjat i många decennier, en smitta som tvingat män och kvinnor att leva åtskilda. Kvinnorna styr, och samhällets redan skrala resurser delas systerligt, eller används i jakten på ett botemedel. Men ordningen har börjat ifrågasättas. Relationen sätts på spel då Nikki upptäcker saker – om Simone, om sig själv och om det samhälle hon lever i – som kastar henne ut i något hon aldrig hade kunnat föreställa sig.

Tvåfaldigt Augustprisade Jessica Schiefauer har skrivit en tät och skimrande roman om kärlek, föräldraskap och livsvillkor i ett samhälle både likt och olikt vårt eget.

Ekonomi-PT:ns handbok för kvinnor

Det finns fortfarande många kvinnofällor och tyvärr har privatekonomin visat sig vara en av de allra svåraste att trassla sig ur. I vilken tråd börjar man dra? Vad är viktigt på riktigt? Hur gör man?

Häng med när Ekonomi-PT:n Mia Ingelström guidar Veronica Linarfve, beteendevetare och författare med nybotad ekonomifobi, genom 9 träningspass. Upplägget är enkelt, konkret, peppande och passar alla oavsett hur mycket eller lite pengar du har. Steg för steg får du lära dig hur du tar kontroll över din ekonomi och gör det bästa av det du redan har! Du har inte råd att vänta längre.

Stöld

Som nioåring blir renskötardottern Elsa vittne till hur en man dödar en av hennes renar. Hon hotas till tystnad och blir smärtsamt medveten om att hennes ursprung väcker ett glödande hat. Familjen kämpar för rättvisa men i det tysta växer en desperation när deras renar dödas brutalt av tjuvskyttar och polisen inte utreder brotten. Spänningarna mellan samer och andra bybor förgiftar generationer.

Augustprisbelönade Ann-Helén Laestadius första roman för vuxna bygger på verkliga händelser. Stöld är en varm men samtidigt svidande skildring av en bortglömd del av Sverige där människor ställs mot varandra.