Romanus & Selling, 2019-10-03

Foto: Caroline Andersson

Romanus & Selling har skrivit avtal med sex författare

– Intresset för vårt förlag har varit enormt. Sedan starten i juni har vi hunnit kontraktera sex författare som alla kommer att ges ut redan under 2020, säger Susanna Romanus.

Journalisten och författaren Pernilla Ericson, skriver en skrämmande aktuell thriller med djupt samhällsengagemang, tydligt inspireradav hennes roll som ledarskribent på Aftonbladet.

Nestorn inom genusmedvetet ledarskap, Barbro Dahlbom-Hall kommer med sina 10 budord om Att vara kvinna över sitt liv.

Den danska författaren Vita Andersens prisbelönta Håll käften och var söt, som gavs ut på svenska första gången 1979, kommer i nyutgåva.

– Vi tycker det är läge för en ny generation att upptäcka den här boken som idag är en modern kvinnoklassiker som känns både aktuelloch tidstypisk om barns och kvinnors utsatthet, säger Åsa Selling.

Johanna Wester, kommunikatör inom människorättsfrågor, ifrågasätter och avlivar myter om kvinnliga gemenskaper i boken Flickorkan inte leka tre.

Kritikerhyllade och prisbelönta deckarförfattaren Johanna Mo, uppvuxen i Kalmar, startar en ny spänningsserie med sommarparadisetÖland som brottsplats och mot slutet av året påbörjas utgivningen av ett skönlitterärt projekt i flera delar av Mian Lodalen.

– Vi är enormt stolta och glada över att dessa författare har valt Romanus & Selling. Vår första utgivning kommer att ha en bredd somrör sig från spänning till aktuella debattböcker vilket uppfyller precis det vi vill att förlaget ska vara.

Romanus & Selling är ett förlag inom Bonnierförlagen med inriktning på skönlitteratur, romaner och spänning, samt facklitteratur medfeministisk inriktning.

För ytterligare info:

Susanna Romanus, förläggare & grundare Romanus & Selling, susanna@romanusochselling.se, 070-681 24 33

Åsa Selling, förläggare & grundare Romanus & Selling, asa@romanusochselling.se, 08-696 86 44