Romanus & Selling, 2024-02-13

Sommarens utgivning 2024

Från en roman om en ung kvinna i en skogshuggarkoja i Västerbotten som bygger på författarens egen släkthistoria, via en gripande vårdnadstvist skildrad av en mångårig advokat som sett uppslitande rättegångar på nära håll, vidare till fortsättningen på flera efterlängtade spänningsserier.

Hjortronmyren av Ulrika Lagerlöf

Utkommer 2024-05-22

1938 önskar den unga Siv inget hellre än att få utbilda sig, men familjens ekonomi tvingar Siv att bli kocka i en skogshuggarkoja i Västerbotten. Långt ute i skogen i sträng kyla ska hon hålla rent och sätta mat på bordet till tio män. Det blir en omvälvande upplevelse där både frigörelse och hennes livs kärlek väntar.

2022 skickas Uppsalabon Eva till Västerbotten av sin arbetsgivare för att dämpa vilda protester mot skogsbolagets avverkningar. När motsättningarna skärps måste hon möta media, miljöaktivister och samebyn, men i spåren av konflikten hittar hon också ledtrådar till sin egen släkthistoria.

Hjortronmyren är den första delen i serien Timmerfolk, en romansvit där kvinnorna står i centrum i berättelsen om den storslagna svenska skogen och de konflikter som omger den.

Foto: Linda Broström

Ulrika Lagerlöf arbetar med kommunikation inom skogsbranschen. Hon bor i Uppsala och debuterade 2021 med Stanna hos mig. Hjortronmyren är inspirerad av Ulrika Lagerlöfs egen släkthistoria. Hennes mamma är uppvuxen i Bastuträsk i Västerbotten, och i början av 1940-talet arbetade hennes mormor som kocka i en skogshuggarkoja.

Mediekontakt: Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Brottsjön av Johanna Mo

Utkommer 2024-06-10

En man hittas mördad i vattenbrynet på sydöstra Öland, och det visar sig att det kan ha kopplingar till de hot som plågat polisen Hanna Duncker. Mannen som brände ner hennes hus och knivhögg henne under graviditeten är fortfarande på fri fot. Hanna har levt stora delar av sitt liv som mördarens dotter, i skuggan av det brott hennes pappa anklagades för. Brottsjön är den efterlängtade finalen på spänningsserien Ölandsbrotten.

Brottsjön är den efterlängtade finalen på succéserien Ölandsbrotten.

Foto: Sofia Eckerblad

Johanna Mo är född och uppvuxen i Kalmar men bor numera i Stockholm. Hon debuterade 2007 och har fått lysande recensioner för sin kriminalserie om Helena Mobacke. Serien Ölandsbrotten inleddes 2020 med Nattsångaren okuggliljan, Mittlandet och Darrgräset. Brottsjön är den femte och avslutande delen om polisutredare Hanna Duncker.

Mediekontakt: Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Blå skymning av Rebecka Edgren Aldén

Utkommer 2024-07-10

Ett obestämt föremål ligger och flyter på vågorna och sjöräddaren Annika och hennes kolleger får ett larm. När de kommer till platsen gör de en förfärlig upptäckt och några fasansfulla dygn tar sin början.

Blå skymning är tredje delen i Rebecka Edgren Aldéns psykologiska spänningsserie Sjöräddarna som fått en flygande start med Svarta segel och Röd augustimåne.

Foto: Linda Broström

Rebecka Edgren Aldén debuterade som spänningsförfattare 2015 och har sedan dess skrivit flera fristående psykologiska thrillers. År 2022 inledde hon sin första serie; Sjöräddarna. Sedan 2018 är hon ordförande i juryn för deckarfestivalen Crimetimes pris, Crimetime Award. Hon arbetar också som frilansredaktör, manusutvecklare och håller skrivarkurser.

Mediekontakt: Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Fyra famnar under marken av Christina Larsson

Utkommer 2024-07-17

Äntligen har Louise och Max Olsen rentvåtts från alla brottsmisstankar och är tillbaka i Göteborg. Max driver Agenturen och Louise som tröttnat på att vara sjukskriven är tillbaka vid polisen, men är hon redo? En tandläkare hittas död och Louise och hennes kollegor börjar gräva i hans förflutna. Här tycks finnas en koppling till ett fall som Max åtagit sig. Sanningen visar sig vara mer utstuderad än vad Max och Louise har kunnat föreställa sig.

Fyra famnar under marken är den fjärde delen i spänningsserien Agenturen.

Foto: Jeffery Richt

Christina Larsson är bosatt i Göteborg och har skrivit flera spänningsserier med stora framgångar, bl a  serien om polisen Ingrid Bergman och Sektion M. År 2021 inledde hon Agenturen, en serie om privatspanarparet Louise och Max Olsen, som nominerats till flera priser. FFörsta boken Ett livsavgörande beslut följdes av Två sidor av samma mynt och Tre är en för mycket.

Mediekontakt: Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Tvisten av Mia Edwall Insulander

Utkommer 2024-08-27

En tid efter separationen blir Sandra mer och mer övertygad om att hennes exman Mats inte är bra för dottern. Per å andra sidan förstår inte varför Sandras hetsiga temperament ska gå ut över honom. Tvisten är en roman om en vårdnadstvist ur båda föräldrarnas perspektiv och gradvis infinner sig den krypande känslan av att ingen av dem tycks vara helt pålitlig i kampen om sitt barn. Oåterkalleligt hamnar deras älskade dotter i bakgrunden trots att alla säger sig sträva efter hennes bästa.

I debutromanen Tvisten skildrar Mia Edwall Insulander med skrämmande tydlighet vad som händer när besluten om våra närmaste relationer överlämnas till domstol och myndighet.

Foto: Stefan Tell

Mia Edwall Insulander är advokat och generalsekreterare för Advokatsamfundet. Hon har arbetat som jurist och advokat med inriktning på familjerätt i över 20 år, och har medverkat i ett flertal böcker rörande familjerätt och som expert i olika statliga utredningar. Hon bor i Stockholm med familj.