Romanus & Selling, 2022-03-14

Sommarens böcker från Romanus & Selling

Kraftfulla citat, feelgood med fika, psykologisk thriller och spänningshöjande deckare – Romanus & Sellings sommarutgivning har böcker för alla tillfällen.

"Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är” och andra citat av kvinnor

2022-05-11

En samling smarta, tankeväckande, roliga, peppande och ibland utmanande citat. Alla av kvinnor. Kända som okända. Från så långt tillbaka som till 1300-talet fram till det som sagts igår. Njut av deras formuleringsförmåga. Låt dig inspireras om du ska hålla ett tal eller föredrag. En perfekt presentbok på Mors dag, till studenten, eller till dig själv . ”Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är” är en hyllning till kvinnor över hela världen. I urval av journalisten och författaren Annika Persson.

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén

2022-06-01

En ensam segelbåt ligger och driver vind för våg på Möjafjärden. När sjöräddaren Annika går ombord är det helt tomt. Båten är övergiven. Men har den verkligen slitit sig? Ankaret är upptaget och alla tampar ligger på plats.

Värmen dallrar i luften när Joanna några dagar tidigare, tillsammans med sin bror Zack, ger sig ut på havet. Med sig ombord har hon en tung sorg. Ska havet och samvaron kunna läka henne? Det blir några dramatiska och stekheta dagar till havs som förändrar allt.

Svarta segel är en tät och suggestiv psykologisk thriller mot en fond av Stockholms vackra skärgård. Den första boken i Rebecka Edgren Aldéns nya serie Sjöräddarna.

Mediekontakt:

Vilhelm Hanzén, vilhelm@gulpr.se

Mittlandet av Johanna Mo

2022-06-15

Juni 1999. Sista kvällen med studentgänget slutar med att Mikael försvinner spårlöst. 20 år senare hittas hans skelett i Mittlandsskogen på Öland, det är uppenbart att han blivit mördad. Hanna Duncker och hennes kollegor vid Kalmarpolisen måste lösa mysteriet.

Hanna plågas samtidigt av kampen med sitt eget förflutna. Vad hände egentligen när hennes pappa dömdes för mord? Någon tar till allt grövre medel för att sanningen inte ska avslöjas och Hannas liv står på spel.

Mittlandet är tredje delen i "Ölandsbrotten", en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden till sin hembygd.

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Hannas Sweet Deli av Kristina Ahlström

2022-07-06

Hanna Dahlman är 48 år och hennes man Erik har precis bytt ut henne mot en smalare och mer framgångsrik kvinna. Skilsmässan är ett faktum och helst vill Hanna bara gå under jorden. Men när hennes son Carl den unge stjärnkrögaren föreslår att hon ska driva hans nya satsning, ett trendigt café på Söder, tar Hannas liv en ny vändning. Nu ska hon få jobba med det som hon älskat sedan barnsben, att baka. Hannas Sweet Deli är fött.

Via makroner och cupcakes, en varm gemenskap och den lojale golden retrievern Sigge, hittar Hanna livsglädjen igen.

Berättelsen om Hanna är en välsmakande feelgoodroman där mat och bakning går som en röd tråd, och den första boken i serien om Hanna Dahlman.

Efter avslutad utbildning till kock på restaurangskola i Paris under 80-talet har Kristina Ahlström arbetat med matlagning i olika former och deltagit i Hela Sverige bakar. Nu debuterar hon med Hannas Sweet Deli en feelgoodroman sprungen ur hennes kärlek till smaker, texturer, former och färger.

Mediekontakt:

Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Agenturen. Två sidor av samma mynt av Christina Larsson

2022-08-24

Andra boken i Christina Larssons framgångsrika serie "Agenturen" tar vid där första delen slutade. Louise och Max Olsen befinner sig i Berlin och är internationellt efterlysta för mord. De lämnar bostaden bara när de måste, och gör allt för att inte lämna några spår efter sig. När Agenturen får ett komplicerat uppdrag uppstår möjligheten att äntligen att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna ta sig tillbaka till Göteborg och sätta dit polisområdeschefen Cato Wilhelmsson. Ju längre tiden går blir det tydligt för dem att Cato är en farlig fiende; maktlysten och ursinnig skyr han inga medel. Han är beredd att gå hur långt som helst för att de inte ska hittas vid liv - och en stor belöning är utfäst i Göteborgs undre värld.

Christina Larsson, författaren till serien om Ingrid Bergman vid Göteborgspolisen och Sektion M, fick en flygande start med serien Agenturen. Den första boken – Ett Livsavgörande beslut - utkom 2021 och fick ett varmt mottagande, inte minst hos lyssnarna.

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se