Romanus & Selling, 2022-11-18

Foto: Thron Ullberg

Sogand Sasanpour tillbaka med roman om rädslan för att förlora någon man älskar

Sogand Sasanpour debuterade 2021 med romanen Hennes söner – en både vacker och brutal skildring av ensamhet och utanförskap. Den hyllades för sitt säregna och poetiska språk.

Nu är hon tillbaka med romanen Skalbaggens död – en berättelse om kärlek och besatthet, om rädslan att förlora någon man älskar, och oron för sitt barn. Precis som i debutboken skriver Sogand Sasanpour med en distinkt röst på en fantasifull och egensinnig prosa.

Foto: Thron Ullberg

Sogand Sasanpour är född i Iran 1985, uppvuxen i Borås och arbetar till vardags som försvarsadvokat. Skalbaggens död är hennes andra roman.

Om Skalbaggens död

Brulers dotter Angelica är försvunnen. Bruler tror att hon har givit sig av med sin pojkvän och att de lever runt om i stan. På nätterna, hela tiden när Bruler inte arbetar, letar hon i stadens tunnelbana och parker. Hon springer, spanar. Duschar i gryning och skymning och sover några timmar.

X kan inte komma över sin mammas död. Hon skriver meddelanden på allt som kan bära bläck och vägrar bli tilltalad med sitt riktiga namn. De bodde vid järnvägsspåret. Efteråt är ljudet av tågen och pipet allt som blir kvar.

I samtalsrummet möts Bruler och X. Där ska de måla en livslinje, där ska stilleståndet rubbas.

Skalbaggens död är en berättelse om kärlek, besatthet och om minnen som vätska som rinner bort.

Utgivningsdag: 18 januari 2023.

För förfrågningar om intervjuer och recensionsex, välkommen att kontakta:

Lina Kåberg Stene, Kult PR, lina.kaberg.stene@kultpr.se, 0707-62 04 66