Romanus & Selling, 2024-05-16

Foto: Linda Broström

Psykologisk spänning i Stockholms skärgård

Efter en flygande start med Svarta segel och Röd augustimåne släpps den 10 juli spänningsromanen Blå skymning, den tredje delen i Rebecka Edgren Aldéns thrillerserien Sjöräddarna. I handlingen följer vi Annika och hennes kollegor i teamet vid sjöräddarstationen i Stavsnäs på Värmdö i Stockholms skärgård och deras dramatiska, och ibland brutala, vardag.

Om boken Blå skymning

Sjöräddarna i Stavsnäs får ett larm om ett flytande föremål i vattnet. När kommer till platsen gör de en skakande upptäckt: det är en bebis. Några dagar tidigare har Henrik och Isabelle givit sig ut på sin första gemensamma segelsemester sedan de blev föräldrar till tio månader gamla Olivia. Nu väntar både segling och party. Samtidigt är den unge Sebastian på väg hem från en stökig skärgårdsfest. Han har ångest och är fast besluten om att göra en förändring i sitt trassliga liv. På vägen får han ett samtal. Sebastian måste utföra ett sista riskfyllt uppdrag.

Rebecka Edgren Aldén:

– Det finns något oerhört otäckt med att vara på en segelbåt med en bebis när man själv inte är så van eller duktig på att segla. Särskilt om det finns spänningar i relationen, om vädret slår om, eller om de andra personerna på båten är sådana du inte riktigt kan lita på. I boken Blå skymning kommer alla de värsta mardrömmarna till liv.

Foto: Linda Broström

Det internationella intresset för serien Sjöräddarna är stort och serien är redan såld till fem länder. Option för tv-serie är också sålt.

Om författaren

Rebecka Edgren Aldén är journalist och har flera års erfarenhet som chefredaktör och redaktionschef för olika tidningar. I dag jobbar hon främst med böcker, som skrivlärare på Folkuniversitetet, både på kvällskurser och som lärare på den ettåriga författarutbildningen, hon är även redaktör och manusutvecklare och leder juryarbetet för deckarpriset Crimetime Award, samt driver podden Krimtid om spänningslitteratur. Hon är också en hängiven seglare sedan många år.

Utgivningsdag: 2024-07-10

Mediekontakt: Veronica Buchschatz, Veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se