Romanus & Selling, 2022-02-18

Pernilla Ericson och Åsa Kalmér medverkar på Årets Selma 2022

På Internationella kvinnodagen den 8 mars 2022 arrangerar SelmaStories för femte året i rad den feministiska galan Årets Selma. Även i år kommer galan att vara helt digital och blir en hel dag – åtta timmar! – i feminismens tecken, live i SelmaStories Instagram stories. Pernilla Ericson och Åsa Kalmér är två av de medverkande gästerna.

På kvinnodagen från klockan tolv kan den bokintresserade möta såväl internationella som svenska författare inne på SelmaStories Instagram.

Under åtta timmar, med start var tjugonde minut, bjuder SelmaStories Live på Instagram på ett författarmaraton, samtal med bokaktuella författare och feministiska inspiratörer under ledning av moderatorerna Marie Lok Björk, Johanna Stenius och Mattias Timander. Dessa presenterar böcker ur en rad olika genrer och bokdiskussionerna varvas med uppläsningar av författarna själva. De medverkande har alla skrivit om ämnen som berör feminism och jämställdhet.

Johanna Stenius, kanalansvarig på SelmaStories:

– Förra årets digitala show blev en stor succé och vi är så glada att få göra om det igen! Med hjälp av Instagram når vi ut till en intresserad och engagerad publik över hela landet och ser framför oss ett 8 mars-firande man kommer att prata om länge.

Om priset ”Årets Selma 2022”

Under Årets Selma delas också priset ”Årets Selma” Priset går till en person eller organisation som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten under året som gått, och påverkat till en förändring och förbättring i samhället. En höjd röst, brytandet av normer, modet att gå mot strömmen – ibland kan en till synes liten rörelse skapa stora, ibland oförutsägbara, positiva effekter.

I år delas priset ut i två kategorier:

  • Årets Selma
  • Årets Selma Kategori: Årets röst

Medverkande gäster – läs mer

Foto: Stefan Tell

Pernilla Ericson – aktuell med Släcka liv

Åsa Kalmér – aktuell med Naket

Hana Al-Khamri – aktuell med Väluppfostrade kvinnor skriver sällan historia: om att vara kvinna och journalist i ett könssegregerat Saudiarabien

Jonas Sjöstedt & Jessica Nordh – aktuella med Allt kommer att bli bra

Malin Karim – aktuell med Jag är gud

Caroline Engvall – aktuell med Sorgebarn

Bianca Kronlöf – aktuell med Brev till mannen

Foto: Karin Alfredsson

Eva Franchell – aktuell med En människa kan mördas men inte idéer

Nadim Ghazale – aktuell med Från flykting till hela Sveriges polis

Kaly Halkawt – aktuell med Astera och basketskorna

Niko Erfani – aktuell med Varv

Niclas Christoffer – aktuell med Losing big or losing everything och Go big or go home

Melinda Jacobs – aktuell med Hon hette Esmeralda

Stefan Krakowski – aktuell med Incel

Sara Vaughan – aktuell med Hennes rykte