Romanus & Selling, 2022-06-21

Foto: Stefan Tell

Mord och mystiska antikviteter – ljudboksfavoriten Veronica Sjöstrand aktuell med ny bok

Författaren Veronica Sjöstrand påbörjade i höstas sin nya serie om Rodins Auktionshus. Seriens huvudperson Stella Rodin är motvillig arvtagerska till det anrika auktionshuset och allt ställs på sin spets när hennes pappa ligger för döden och hon tvingas återvända till Sverige från Edinburgh.

I december 2021 släpptes den första delen Den svarta dolken som utspelar sig i Stockholm, där någon eller några utför ett antal mord med gamla SS-dolkar från andra världskriget som visar sig ha kopplingar till Rodins auktionshus. Jakten på sanningen leder Stella ut på farlig mark bakom överklassens välputsade fasader.

Den andra boken Den gråtande violinisten, börjar med att den världsberömda violinisten Angela Yin blir brutalt mördad under ett inbrott i sitt hem i Paris. Samtidigt försvinner hennes syster Sophie spårlöst och den franska polisen sätter in alla resurser för att utreda brottet, men inser snabbt att allt inte är vad det synes vara. Under tiden utbryter kaos hos familjen Rodin i Stockholm när Stellas far går bort och chockerande familjehemligheter avslöjas.

Åsa Selling, förläggare:

– Otroligt roligt att kunna följa upp succén Den svarta dolken redan efter 6 månader. Veronica Sjöstrand bevisar här igen sitt brinnande intresse för, och kunskap om, konst, antikviteter och allmän kuriosa. Det är lika underhållande som lärorikt att frossa i historiska dyrgripar, mat, dryck, vintageklänningar och Parismiljöer i Den gråtande violinisten.

Veronica Sjöstrand är författare och hedersledamot av Svenska Deckarakademin. 2008 debuterade hon med Änglalik, första delen i serien om gärningsmannaprofileraren Althea Molin. Andra delen, Kretsen, nominerades 2009 till årets bästa svenska deckare och sen dess har det blivit sammanlagt fem delar i serien och tre böcker för slukaråldern om Sub Rosa-detektiverna. Veronica Sjöstrand nominerades 2020 till årets deckarförfattare av streamingtjänsten BookBeat.

Den gråtande violinisten släpps 28 juni.

Mediakontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se