Romanus & Selling, 2022-06-09

Foto: Mattias Ahlm/SR

Mian Lodalen medverkar i Sommar i P1

Sommar, sommar, sommar... Nu har Sveriges Radio presenterat årets sommarvärdar i P1. Mian Lodalen är en av årets medverkande. Programmet sänds den 25 juli.

Läs om samtliga sommarpratare och lyssna.

Mian Lodalen om sitt Sommarprat:

– Jag hade specialundervisning och bottenbetyg i svenska. Efter skolan liftade jag ner till Holland, ljög mig in på ett sälsjukhus, intervjuade chefen, fotade sälarna och skrev ihop ett reportage som otroligt nog publicerades i Smålands Folkblad. Jag kunde inte läsa en tidningsartikel, men jag kunde skriva en.

Mian Lodalen är verksam som författare, frilansjournalist, krönikör och flitigt anlitad föredragshållare. Hon har bland annat givit ut romanerna Smulklubbens skamlösa systrar, Dårens dotter och Tiger, och har även medverkat i flera antologier, utkommit med faktaböcker, lättlästa kärleksromaner och håller skrivkurser.

Hon har fått stor uppmärksamhet för sina hyllade blöcker Lisa och Lilly – en sann kärlekshistoria och Lesbiska Ligan – en sann kriminalhistoria – en romansvit som baseras på verkliga personer; historier om homosexuellas livsvillkor i Sverige som aldrig tidigare har berättats.