Romanus & Selling, 2020-12-22

Foto: Elisabeth Ohlson

Mian Lodalen dubbelnominerad till QX Gaygala 2021

Författaren Mian Lodalen är nominerad av QX i inte mindre än två kategorier till 2021 års Gaygala. Först och främst till ”Årets HBTQ”! Dessutom är hennes rosade roman Lisa och Lilly – en sann kärlekshistoria nominerad till ”Årets bok”. Boken utkom i september på Romanus & Selling och har hyllats av såväl kritiker som många läsare.

Omröstningen är igång. Gå in och rösta här!

Motiveringen till Årets HBTQ lyder:

”Mian syntes överallt i år tack vare sin hyllade bok om Lisa och Lilly. I tidningar och tv fick miljontals tittare höra henne berätta om lesbisk kärlek på ett sånt engagerat, intensivt och humoristiskt sätt som bara Mian kan. Mian är flatkämpen nummer 1!”

Övriga nominerade är Tove Styrke, Darin, Silvana Imam och Patrik Fernlund.

Motiveringen till Årets bok lyder:

”Två drunknade flickor och ett avskedsbrev om att vilja bli begravda i samma kista. Lodalen gav en gripande lesbisk story liv i sin bok.”

Övriga nominerade är Jag, Caroline av Caroline Farberger, Avklädd av Lars Wallin/Samuel Åhman, Vi är Orlando av Johan Hilton och I huvudet på… av Lotta Schelin.

Läs mer om alla nominerade och övriga kategorier här.

Om Lisa och Lilly – en sann kärlekshistoria

Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet. I denna kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse.