Romanus & Selling, 2021-08-26

Foto: Elisabeth Ohlson

Mian Lodalen aktuell med pocket, Stockholms bokhelg och ny bok i september

Författaren, krönikören och debattören Mian Lodalens kritikerrosade kärleksroman Lisa och Lilly utkommer i pocket 27 augusti. Lisa och Lilly är den första boken i en serie om tre romaner som Mian Lodalen skriver på temat samkönad kärlek baserad på verkliga händelser under 1900-talet.

Upplev Lisa och Lillys Stockholm för 100 år sedan

I pocketboken finns en QR-kod som leder till en karta där man kan följa Lisa och Lillys fotspår genom en vandring på Södermalm. På kartan finns bl a adresserna där Lisa och Lilly bodde, arbetade och inte minst platsen där de två unga kvinnorna 1911 hittades i Hammarby Sjö efter att tillsammans tagit sina liv. Till varje plats på kartan finns information om platsen och bilder tagna kring tiden runt förra sekelskiftet.

I samband med pocketsläppet medverkar Mian Lodalen i ett samtal på Bonnierförlagens scen under Stockholms bokhelg, lördagen 28 augusti.

Den 21 september släpps nästa bok i Mians historiska romansvit. Lesbiska Ligan – en sann kriminalhistoria som likt Lisa och Lilly baseras på verkliga händelser i Stockholm. 1943, bara ett år innan samkönad kärlek avkriminaliseras  och mitt under brinnande världskrig utspelar sig en passionshistoria som slutar i rättegång. Inte mindre än fem kvinnor står anklagade för ”otukt som mot naturen är” och får schavottera i pressen med sitt kärleksliv. En fängslande och gripande roman kring ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet.

Den 24 september medverkar Mian i den nya podden Samtal om böcker.

För mer information om Lisa och Lilly, kontakta: veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

För mer information om Lesbiska ligan, kontakta: magdalena.hoglund@highlandpr.se