Romanus & Selling, 2022-02-17

Foto: Stefan Tell

Kritikerrosade Anna Schulze släpper drabbande roman om vägen till vuxenlivet

Efter moderns död är 17-åriga Iris ensam kvar. Moster Sofia är hennes enda möjliga familj, men hur ska man säkert veta vem som vill en väl? Iris har siktet inställt på konstskola men väl där drar hennes ensamhet och såriga bakgrund till sig hänsynslösa och manipulativa män.

Är det här jag är en tonsäker roman om en ung kvinna i gränslandet mellan ung och vuxen.

Såhär säger Anna själv om boken:

– Det som fick mig att skriva den här berättelsen var kanske allra mest en önskan att skildra en ålder. Tiden som ung vuxen är en period då man kan bli riktigt illa tilltygad – både av dem man möter på vägen, och av dem som kunde ha fungerat som skydd och stöd. Jag har velat undersöka hur en ung kvinna till slut hittar kraften att stå upp för sig själv.

Om författaren

Författaren Anna Schulze har hyllats för sin förmåga att skriva om karaktärer och relationer som skapar igenkänning hos läsaren. Hon debuterade 2006 med novellsamlingen Brist.  Sedan dess har hon bl a utkommit med den kritikerrosade romanen Att ringa Clara (2011), Vårt gemensamma liv (2013), som blev nominerad till Sveriges Radios romanpris, och Kidnappningen – en släktberättelse  (2017) som baserar sig på hennes pappas livshistoria. För den fick hon strålande recensioner och stor uppmärksamhet.

Schulze är även verksam som universitetslektor i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet, och hon var i många år konstnärlig ledare för Skrivarakademin. 2018 belönades hon med Ilona Kohrtz stipendium av Svenska Akademien.

Är det här jag? utkommer den 5 maj.

Presskontakt: 

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se