Romanus & Selling, 2021-02-10

Johanna Mo medverkar i Pocketpodden

I sin spänningsroman Nattsångaren återvänder Johanna Mo inte bara till uppväxtens Kalmar och Öland, utan också till erfarenheten av att leva med diffus skuld och nyfikna blickar. På 1990-talet dömdes Johannas systers pojkvän för ett spektakulärt beställningsmord, något som fick familjen att gå i baklås.

I Pocketpodden berättar Johanna hur egna livserfarenheter väckt ett behov av att i romanform försöka gestalta skuld, tystnad och sorg.

Nu finns Nattsångaren i pocket och i juni utkommer uppföljaren Skuggliljan i inbundet format.

Nattsångaren – första delen i Ölandsbrotten

När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm återvända till barndomens Öland. Till allt som hände där. Till alla blickar och rykten. Men det är i det lilla huset vid havet hon hör hemma. 15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. En vän hon övergav många år tidigare.

Ölandsbrotten är en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med det förflutna och sin hembygd. Kritikerhyllade och prisbelönta deckarförfattaren Johanna Mo, uppvuxen i Kalmar, väver skickligt invecklade intriger utan att någonsin glömma sina karaktärers själsliv och utveckling. Med Nattsångaren tar hon sitt vinnande spänningsrecept till en ny miljö: det karga sommarparadiset Öland.

Sagt om boken

”… en ny serie som lovar gott.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”… Känner mig helt knockad av hur nära den är. Jag har aldrig tidigare läst en påhittad roman som känns så verklig. Att boken dessutom är en riktig bladvändare som får mig att sträckläsa passade perfekt …” Sara Jonasson, Kalmarposten

Skuggliljan – andra boken i Ölandsbrotten

Pappalediga Thomas och sonen Dante, 14 månader, är försvunna. Den skickliga utredaren Hanna Duncker vid Kalmarpolisen kallas till Thomas och hustrun Jennys hem i Hulterstad på Öland. Thomas är en kärleksfull far och make men snart uppdagas hemligheter.

Thomas har en vuxen dotter som befinner sig på Öland och just tagit kontakt. Även frivilliga från Missing People engagerar sig i sökandet och när Thomas hittas död blir jakten efter lilla Dante en kamp mot klockan.

Hanna plågas av vad som egentligen hände när hennes pappa dömdes för mord, det är något som inte stämmer i den 16 år gamla polisutredningen.

Skuggliljan är andra delen i Ölandsbrotten, en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med sin hembygd.