Romanus & Selling, 2021-09-10

Foto: Emelie Asplund, Elisabeth Ohlson, Ville Juurikkala

Höstens läsning från Romanus & Selling

Bokhösten är igång! Romanus & Selling bjuder på startskottet för en ny thrillerserie, prisbelönt svart humor, passionerad verklighetsbaserad kriminalhistoria och en gripande sorgesång över det förlorade folkhemmet.

Agenturen – ett livsavgörande beslut av Christina Larsson

Utkommer 2021-09-07

Christina Larsson är aktuell med den första delen i en ny spänningssatsning som tar sin början i ett brinnande Göteborg som kokar av gängkriminalitet. Louise Olsen, utredare vid sektionen för grova brott, hamnar mitt i stormens öga som nyckelvittne i en kommande rättegång. Hon och hennes man Max, säkerhetsexpert, utsätts för hot från flera håll och inser snabbt att deras liv står på spel. De tvingas fatta ett livsavgörande beslut.  Det är rafflande underhållning i ett rasande tempo, som leder oss in i Louise och Max nya liv som privatspanare under jorden.

Christina Larsson har tidigare skrivit de två deckarserierna om Ingrid Bergman, och Sektion M. Totalt har hennes böcker sålt i över 800 000 exemplar.

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se

Inte död än av Johan Ehn

Utkommer 2021-09-15

Under ett julaftonsfirande, med familj och släkt han inte vurmar särskilt för, drabbas 84-åriga Elis av en hjärtattack och hamnar på intensiven. Från sjukhussängen återupplever han ögonblick ur sitt liv med nya ögon. Han möter de som betytt mest för honom, och de han haft svårast relation med. Den han kallade Mor, och så morsan förstås. Han får tillgång till de avgörande ögonblicken, jularna som fosterbarn, mötet med kärleken, karriären på Televerket och så självklart musiken. Hans liv har gått hand i hand med det moderna Sveriges framväxt, där staten tog hand om sina medborgare medan jazzen övergick i pop. På sjukhuset möter han också den högst levande Tony, sjuksköterskan som vågar skoja om döden.

Inte död än är en sorgesång över det förlorade folkhemmet, och en hyllning till livet. Johan Ehn är skådespelare, dramatiker och författare. Efter de rosade ungdomsromanerna Down Under och Hästpojkarna gör han sin skönlitterära debut för vuxna med Inte död än.

Mediekontakt:

Erik Belin, erik.belin@kultpr.se

Lesbiska Ligan – en sann kriminalhistoria

Utkommer 2021-09-21

Efter förra årets mycket uppmärksammade roman Lisa och Lilly är Mian Lodalen nu tillbaka med Lesbiska ligan – den andra boken i sin romansvit om samkönad kärlek i Stockholm under olika tidsperioder. Ett telefonsamtal blir här startskottet på en passionshistoria mellan Eva och Margit, där till sist fem kvinnor kommer att anklagas för ”otukt som mot naturen är” och får schavottera i pressen med sitt kärleksliv. Året är 1943, mitt under brinnande krig med allt vad det innebär av ransonering, motbok, bomblarm och gengasaggregat.

Mian Lodalen skildrar ett Stockholm som trots kriget sjuder av liv i denna fängslande roman kring ett fall som chockerade sin samtid och snabbt blev en riksnyhet.

Mediekontakt:

Magdalena Höglund, magdalena@highlandpr.se

Kaninfaktorn av Antti Tuomainen

Utkommer 2021-10-06

Henri Koskinen älskar det förutsägbara. När han oväntat blir arbetslös och samtidigt får beskedet att hans bror Juhani är död och lämnar sin kaotiska äventyrspark YouMeFun i arv till honom, skakar hans ordnade och ensamma tillvaro som försäkringstjänsteman rejält. Horder av skrikande barn, en brokig skara anställda och våldsamma indrivare av broderns spelskulder blir en regelrätt mardröm, men i parken finns också den förtjusande driftansvariga Laura. Snart inser Henri att både parkens överlevnad och hans eget liv hänger på en skör tråd. Men också att han kan ha ett liv fyllt av äventyr och kärlek framför sig om han bara vågar. Kaninfaktorn är en hisnande thriller och en underfundig varm komedi.

Antti Tuomainen är en av Finlands mest hyllade och prisbelönta deckarförfattare som översatts till 25 språk. Hans böcker präglas av högt tempo pepprat med svart humor och värme, vilket befäster hans position som kungen av svart komedi. I juni 2021 kom nyheten att Amazon Studios köpt filmrättigheterna till Kaninfaktorn, där Steve Carell kommer att spela huvudrollen.

Mediekontakt:

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se