Romanus & Selling, 2020-03-02

Foto: Suste Bonnén

Håll käften och var söt – första boken ut

På Bokförlaget Alba, där Susanna Romanus arbetade sina första förlagsår på 80-talet, gavs den danska författaren Vita Andersen ut. Håll käften och var söt fick stort genomslag när den kom på svenska 1979 och blev en läsupplevelse som grep tag. Med ett nyskrivet förord av Helena von Zweigbergk är denna klassiker nu redo att upptäckas av en ny generation.

Åsa Selling, grundare och förläggare:

– Första boken på vårt nya förlag känns högtidligt för oss. En av våra intentioner med förlaget är att lyfta fram böcker av kvinnliga författare som har betytt mycket för oss, men är oförtjänt bortglömda.

Listan över författare som valt att ge ut sina böcker på Romanus & Selling växer, och innefattar flera etablerade skönlitterära författare, begåvade debutanter och spännande fackböcker:

  • Johan Ehn, författare till de hyllade ungdomsböckerna Down Under och Hästpojkarna, skriver i sin första vuxenroman om den 87-årige Elis som på sin dödsbädd återbesöker viktiga händelser i sitt liv. En berättelse om kärlek, förlåtelse och det svunna folkhemmet.
  • Debutanten Anna Kölén, till vardags dramaturg på Dramaten, berättar i sin roman om Daphne som flyttar till Stockholm för att finna den stora kärleken och sin plats i kulturvärlden.
  • I Osynliga kvinnor avslöjar den prisbelönta brittiska aktivisten Caroline Criado Perez hur vår värld är byggd av och för män.
  • Veronica Linarfve och Mia Ingelström ger ut Ekonomi-PT:ns bästa råd till alla kvinnor och bjuder på 10 enkla vägar till pengakontroll och konkreta besparingar i vardagen.
  • Spänningsförfattaren Christina Larsson, mycket populär bland ljudbokslyssnarna med serien om Ingrid Bergman liksom senast Sektion M, kommer med nya spänningsserien Agenturen.
  • Clara Clementine Eliasson debuterar med en roman inspirerad av den första skolskjutningen i USA som begicks av 17-åriga Brenda Ann Spencer 1979.

Susanna Romanus, grundare och förläggare:

–  Vi är stolta över våra nytillkomna författare och ser fram emot att få ge ut den oslagbara mixen av berättelser som berör, handfasta tips som kan hjälpa kvinnor till en tryggare ekonomi och avslöjande fakta som sätter ljuset på förlegade strukturer.

Sedan tidigare har Romanus & Selling skrivit avtal med följande författare: