Romanus & Selling, 2023-09-08

Foto: Linda Broström

Flykt av Emmy Walt nomineras till Crimetime Award årets deckardebut 2023

Crimetime Award instiftades 2015 av deckarfestivalen Crimetime Gotland med syfte att sprida kriminallitteraturens kraft. Priset är ett av Sveriges mest prestigefyllda i sin genre och har tidigare tilldelats författare som Victor Pavic LundbergNiklas Natt och Dag mfl. Nu är årets nomineringar presenterade och bland dem finns Emmy Walt för Flykt.

Om Flykt

Journalisten Mila är i Frankrike för att skriva ett reportage om flyktingkrisen. Plötsligt lamslås Europa av flera samordnade terrorattentat. Milas tolvåriga dotter Sophia blir ett av terrorns offer och när Mila får kontakt med pappa Marcus ligger Sophia i koma. Det går snart upp för Mila att alla flyg är inställda. Europa stängs, gräns för gräns, samtidigt som Marcus vakar på sjukhuset hemma i Sverige. Mila, som nyligen har återhämtat sig efter en utmattning blir alltmer desperat av oro för sin dotter. Men hon inser också att hon har mycket att vinna på att rapportera från ett Europa i brand.

Flykt är första delen i en serie om den egensinniga och modiga journalisten Mila Savic som från ett lugnt familjeliv kastas rakt in i en värld av kaos och polarisering.

Om Emmy Walt

Emmy Walt, bosatt på Gotland, är egenföretagare, fotograf och tidigare journalist.