Romanus & Selling, 2023-12-05

Foto: Stefan Tell

Den blodiga tiaran – tredje delen i spänningsserien Rodins auktionshus

Den blodiga tiaran är tredje delen i den spännande deckarserien Rodins auktionshus som handlar om Stella Rodin, en av världens främsta konstexperter med en faiblesse för vintageklänningar och svårlösta mysterier.

I samma anda som föregångarna Den svarta dolken och Den gråtande violinistenär Den blodiga tiaran en bok för den som älskar vintageföremål, mystiska antikviteter och mysiga deckare.

Familjen Rodin anklagas för stöld

Som sjätte generationen Rodin på vd-posten kämpar Stella för auktionshusets överlevnad. Hon är hårt pressad av att axla den ovana rollen som ledare för familjeföretaget parallellt med sitt arbete för Interpol. I sin farmors mor Hildas liv har Stella funnit inspiration till auktionshusets nysatsning, men i det förflutna uppdagas en hemlighet som hotar att ödelägga allt. Familjen Rodin anklagas för att gömma en diamanttiara som stulits från en judisk familj under andra världskriget. Stella måste ta reda på sanningen: Vad hände egentligen när Hilda befann sig i Paris på 1940-talet – mitt under världshistoriens största plundringståg på konst- och kulturskatter?

Foto: Stefan Tell

Om författaren

Veronica Sjöstrand är författare och hedersledamot av Svenska Deckarakademin. Att Sherlock Holmes är en favorit hos deckardrottningen kanske inte är så förvånande och 2020 nominerades hon till årets deckarförfattare av streamingtjänsten Bookbeat. Det var Kitty-böckerna som fick upp intresset för skrivandet men intresset för konst, historia och gamla föremål är det som inspirerat och drivit fram bokserien Rodins auktionshus. Veronica är även utbildad HR coach med en fascination för det mänskliga psyket, något som återspeglas i hennes karaktärer och böcker.