Romanus & Selling, 2022-09-20

Foto: Ville Juurikkala

Andra delen i internationellt prisbelönt thrillerkomedi

Kungen av svart komedi, Antti Tuomainen, är tillbaka med Älgparadoxen, uppföljaren till den internationella succén Kaninfaktorn, som nominerades till CWA Dagger Award och nu ska bli film i Hollywood med Steve Carell i huvudrollen.

I Kaninfaktorn ärvde den fyrkantige försäkringsmannen Henri oväntat en kaotisk äventyrspark. Parken förvandlades snart till hans största äventyr och det stod klart för Henri att både parkens överlevnad och hans eget liv hängde på en skör tråd.

I Älgparadoxen har Henri äntligen fått äventyrsparken på fötter och har nu siktet inställt  på att förvärva det legendariska Älghoppet, en attraktion som kommer dra horder av besökare. Men hans storslagna planer utmanas av personer från det förflutna och dramatiska vändningar i parken. Älgparadoxen är en fängslande thriller kryddad med svart humor och en varm kärlekshistoria.

Antti Tuomainen är en internationellt hyllad och prisbelönt deckarförfattare som jämförts med bl a Fredrik Backman och Arto Paasilinna. Hans böcker är översatta till över 30 språk.

Älgparadoxen är del två i den fartfyllda thrillerserien Parken utkommer den 28 september. Våren 2023 släpps den tredje och avslutande delen i serien Bäverteorin.

Boken är översatt av Emil Johansson.

Röster om Tuomainen:

"You don’t expect to laugh when you’re reading about terrible crimes, but that’s what you’ll do when you pick up one of Tuomainen’s decidedly quirky thrillers." New York Times

"Tuomainen is the funniest writer in Europe." The Times

”Om kaninfaktorn var en fullträff vad kallar du då Älgparadoxen som är ännu roligare, svängigare och mer spännande?”
Kasan Uutiset, weekly newspaper

“Antti Tuomainen is a wonderful writer. His characters, plots and atmosphere are masterfully drawn.”
Yrsa Sigurdardottir, författare

Mediekontakt: 

Veronica Buchschatz, veronica.buchschatz@bonnierforlagen.se